GumGum GumGum


GumGum - Solliciteren

Staffleden 'modereren' de community. Ze zorgen ervoor dat het voor de spelers leuk blijft en dat er geen spelers zijn die dingen doen die niet mogen.

Soms kan een stafflid niet meer zijn functie vervullen, dit kan dan zijn voor verschillende redenen zoals o.a.; gezondheid, verantwoordelijkheid of andere redenen. GumGum zorgt er altijd voor dat er voldoende 'Staffleden' zijn die zowel de Server als het forum alles controleren.
Ieder stafflid is zorgvuldig nagekeken, gecontroleerd en gekeurd. Er word tijdens het aanstellen van een Stafflid altijd eerst een proefperiode in zijn werkt gesteld om te kijken of hij of zij zijn taken wel goed vervult, dit gebeurd ook wanneer 'het nieuwe proefstafflid' het even niet verwacht.

Staffleden bouwen ook zich weg naar de top op, je start natuurlijk eerst als speler, dan solliciteer je en als je goed genoeg bent, word je eerst Junior Moderator. Als je lang genoeg en goed genoeg je werkt doet, kan je worden aangesteld als Senior Moderator.
Na Senior Moderators komt de rank 'Admin', naar 'Co-Owner', 'Owner'. Echter duurt het heel lang om je weg naar de top af te maken.

Naast de huidige selectie van Jr. Mod naar Owner, bestaat er ook een klein bestuursteam. Deze werken natuurlijk ook als staff, maar hebben wat meer verantwoordelijkheid dan de andere staffleden.
Op het moment zijn dat:
* Fader, Hoster en Eigenaar.
Hij beheert de hele server zowel technisch als administratief, hij is het grote brein en hart achter GumGum.

* KipxSateee, Special Owner.
Hij is op de meeste momenten het aanspreek punt voor wanneer er in-game iets moet gebeuren. Hoewel hij belangrijke dingen doet zoals het Staffteam onderhouden, blijft Fader nog altijd (en eeuwig) de allerhoogste in rang en blijft GumGum eigendom van Fader :).

Eens in de zoveel tijd worden er 'Sollicitaties' gehouden, dit geeft spelers (vanaf VIP) de mogelijkheid zich in te zetten voor de server en te solliciteren als Junior Moderator.
Het is een grote verantwoordelijkheid, en er word dus ook gevraagd of je een vragenlijst wilt invullen via het Forum. Hierin staan b.v. een paar situaties beschreven en er word gevraagd wat je dan zou doen. Ook word er dingen zoals je motivitie of leeftijd gevraagd.
Hoewel er officieel geen leeftijdsgrens is ingesteld, verwachten we toch bepaalde volwassenheid. Wanneer we merken dat je hierover nog niet beschikt, dan word dit besproken en dan wordt je afgekeurt/verder proefperiode voor Jr. Mod op basis van dat gesprek.

We kijken tijdens de aanstellingsprocedure naar (maar niet beperkt tot); volwassenheid, omgang met spelers, activiteit op forum, ban-records (ook kicks/mutes/jail), ontime (hoe lang op de server gespeeld) en kwaliteit van zowel de persoon als de sollicitatie.


Wanneer er staffleden nodig zijn, dan word dit aangegeven via het Forum. Ga niet eindeloos vragen of ze al open zijn of je al geaccepteerd bent of dat hij al gelezen is, dit levert alleen een negatief effect op en word zo afgekeurd.